Koronavirus

Her finner du siste informasjon om koronaviruset, tiltak vi gjør i kommunen og hva dette har å si for deg.

Gå til temaside om koronaviruset

Nettsiden oppdateres fortløpende. Ta kontakt hvis det er noe du ikke finner.

8. mai markering 2020

Klikk for stort bilde Tina Brennbakk

Ordførerens tale:

Kjære alle sammen

Frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen markeres over hele landet 8. mai hvert år. På denne viktige merkedagen minnes vi dem som har gitt sitt liv for vår frihet. Vi viser vår støtte og anerkjennelse til alle norske kvinner og menn som har gjort og gjør en innsats for å verne om vår fred og vårt demokrati, hjemme og ute.

2020 er et merkeår. Det er 80 år siden andre verdenskrig rammet Norge, og det er 75 år siden frigjøringen, 8. mai 1945. Siden da har norske kvinner, menn og barn hatt gleden av å leve under fredelige kår i et fritt og selvstendig demokrati. Gleden kom tydelig til uttrykk blant befolkningen da freden brøt løs. 2020 vil være det siste store jubileumsåret med gjenlevende veteraner og tidsvitner. Det er derfor viktig at vi minnes alle dem som kjempet for frihet, og alle dem som særlig fikk føle konsekvensene av krig og okkupasjon.

I Hattfjelldal går også tankene til alle de som jobbet som fanger under krigen og deres pårørende. De hadde det ekstra vanskelig. Det er derfor fint å ha en tradisjon med å legge ned en krans her på den gamle kirkegården.

Da tar vi ett minutts stillhet for å minnes historien.

Læhkoeh biejjine, gratulerer så mye med dagen!

Facebookhilsen fra HV14