Grenseovergangene åpnes 6. oktober

Klikk for stort bildeAlle stengte grenseoverganger åpnes samlet ved midnatt, natt til 6.10.21.

Grenseregler mellom Västerbotten og Hattfjelldal kommune
Helsedirektoratet har bestemt at alle grenseovergangene åpnes samlet ved midnatt, natt til 6. oktober.

Generelt

I forbindelse med at Norge gjenåpnet den 25. september så lettes også mange innreiserestriksjoner. Regjeringen legger opp til en gradvis nedtrapping av grensekontrollen gjennom tre faser. Vi er nå i fase 1, det betyr at hvis du hører til dem som må teste seg skal det gjøres med hurtigtest ved en offentlig teststasjon innen 24 timer etter ankomst til Norge.  Hattfjelldal kommune har opprettet to teststasjoner avhengig av når du reiser inn i Norge.

Dette er kravene ved innreise og karantene fra 25 september kl. 16:00.

• Grønne land: Ingen krav ved innreise.
  • Oransje land: Ingen krav ved innreise.
  • Røde land: Plikt til å registrere opplysninger i innreiseregisteret. Krav til test ved på grensen ved ankomst. Krav om innreisekarantene, barn og unge under 18 år er unntatt. Innreisekarantenen kan forkortes ved negativ PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomst.
  • Mørkerøde land: Samme krav som for røde land.
  • Lilla land: Samme krav om innreisekarantene, innreiseregistrering og test som for røde land.

Øvrige land i verden (grå land): Fortsatt innreiserestriksjoner (restriksjoner på hvem som får komme inn i Norge), innreisekarantene og testkrav på grensen ved ankomst. Se mer informasjon om hvem som får lov å reise til Norge.

Dersom du reiser fra et grønt eller oransje land, men mellomlander i et land med strengere karantenekrav (for eksempel rødt eller mørkerødt) er det innreisereglene fra landet du mellomlander i som gjelder når du ankommer Norge. Det vil si at det stilles krav om innreiseregistrering, test på grensen og innreisekarantene dersom du mellomlander i et rødt eller mørkerødt land. Dette gjelder ikke dersom du kan fremvise koronasertifikat som viser at du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder.

Er du fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene, og kan dokumentere det med et verifiserbart koronasertifikat godkjent for innreise til Norge? Da er du unntatt innreisekarantene og trenger ikke fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen. Dette gjelder uavhengig av hvilket land du kommer fra.

Grensepasseringer fra midnatt natt til 6. oktober

• Grensepassering inn til Norge og Hattfjelldal kommune fra Sverige kan foretas over Krutfjellet, Famvassveien og Skarmodalen.
  • Krysser du grensen på hverdager og har krav om å teste deg er teststasjonen på Hattfjelldal legekontor, Nyborgveien 2. Time bestilles på tlf.  +4775184870 mellom kl. 09:00 -11:00 og 13:00-14:30
  • Krysser du grensen lørdag eller søndag og har krav om å teste deg er teststasjonen på Hattfjelldal sykehjem, Kalkviksvei 5. Time bestilles på telefon +4748067286.

Karantene/testing:

Västerbotten er nå på oransje nivå, og det innførtes lettelser fra oransje regioner fra 25. september. Kort oppsummert gjelder derfor følgende regime mellom Västerbotten og Hattfjelldal fra lørdag 25. september:

• Innreisekarantene fjernes for reisende fra oransje områder. Det betyr at det per 25. september ikke er karantenekrav for reisende fra Västerbotten inn til Norge.
  • Krav om gjennomført koronatest før ankomst til Norge fjernes.
  • Krav om test ved grensepassering/ankomst avvikles for reisende fra grønne og oransje land/områder.
  • Alle fullvaksinerte med gyldig dokumentasjon slipper karantene og testing.
  • Det er ikke krav om registrering for reisende fra områder hvor det ikke er karantenekrav/testkrav.
  • Personer som ikke er fullvaksinert eller uvaksinert og som kommer fra røde og mørkerøde land skal registrere opplysninger i innreiseregisteret og har krav om test ved teststasjon i Hattfjelldal kommune, så fremt du ikke har gjennomgått Corona-sykdom de siste 6 måneder.
  • Ved ankomst fra land som er lilla og grå gjelder i tillegg karanteneplikt.
  • Det er mulighet til å teste seg ut av innreisekarantene etter tidligst tre døgn.

Det vil fortløpende skje endringer i ukene som kommer. For oppdatert informasjon om innreiseregler, se nettsiden til
Helsenorge

Test is required for some travelers

Test yourself at public test centre.

Your nearest test centre, monday –friday: Hattfjelldal legekontor (medical office). Apointment booking is reqired between 09:00-11:00, 12:00-13:30

Address: Nyborgveien 2.
Phone number: +4775184870

Your nearest test centre saturday – sunday: Hattfjelldal sykehjem (nursing home). Apointment booking is reqired.
Address: Kalkviksvei 5.
Phone number: + 4748067286

Find out what the rules are: www.helsenorge.no/en/travel