Oppfordring til forhåndsstemming

Hattfjelldal kommune oppfordrer velgere til å benytte seg av forhåndsstemmegivning i perioden 10. August-10. September. Dette med hensyn til koronarestriksjonene. Valgdagen i Hattfjelldal er 13. September.

Valgkort

Når det er valg mottar alle stemmeberettigede personer i Norge valgkort.

På valgkortet står informasjon om deg og om det kommende valget. Å motta valgkort er en bekreftelse på at du har stemmerett og at du er innført i manntallet i den kommunen der du er folkeregistrert. På valgkortet fremgår det hvor og når du kan stemme på valgdagen og hvordan du stemmer.

I år får du digitalt valgkort

Fra valget 2021 kommer valgkortet digitalt.
Valgkortet sendes til din digitale postkasse eller i Altinn. 

Noen kommer fortsatt til å få valgkortet i posten
Personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.
 

Ikke mottatt valgkort – ta kontakt med kommunen

Det kan hende at du ikke mottar valgkort. Grunnene kan være mange – aller oftest knyttes dette til at adressen din, som ligger i folkeregisteret, ikke er oppdatert eller at kommunen du bor i ikke enda har innført gateadresser. Selv om du ikke skulle motta valgkortet er imidlertid dette ikke noe indikasjon på at du ikke har stemmerett.

Dersom du ikke mottar valgkortet – ta kontakt med kommunen du er folkeregistrert i. Det er kommunens adresse som står som avsender og det er følgelig kommunen som vil få valgkort i retur.
 

Trenger du å ha med valgkortet når du skal stemme?

Har du smarttelefon har du dermed muligheten til å ha valgkortet lett tilgjengelig når du skal stemme. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid.

Ta med legitimasjon, valgkortet gjelder ikke som legitimasjon.

Line Sandnes
Reeknelåhkoe-barkije/Sekretær
E-post
Telefon 75 18 48 37
Mona Vik
Tjïelteståvroen tjaelije/Formannskapssekretær
E-post
Telefon 75 18 48 01
Mobil 916 31 471

Åpningstider

Mandag 10:00 - 14:00
Onsdag 10:00 - 14:00
Fredag 10:00 - 14:00
Lørdag - søndag: Stengt

Telefontid mandag - fredag 10:00 - 14:00

Adresse

O.T.Olsensvei 3A
8692 Hattfjelldal