Koronaviruset

Temaside om koronaviruset

Informasjon til deg som har tatt hurtigtest for Covid-19

Du kan reise hjem rett etter at testen er tatt. Hvis testen viser at du er smittet (positivt resultat), vil noen fra kommunen ta kontakt med deg i løpet av kort tid (normalt innen 3 timer) og gi deg informasjon om hva du skal gjøre. Hvis testen viser at du ikke er smittet (negativt resultat), vil du ikke bli kontaktet per telefon. Hvis du har norsk personnummer finner du svar på testen på helsenorge.no så snart resultatet er klart og registrert.

Svaret vil som oftest være klart 30 minutter etter at du tok prøven.

Hvis du ikke har norsk personnummer vil noen fra kommunen eller teststedet ringe deg og gi deg informasjon om resultatet fra testen du har tatt. Hvis du ikke finner svaret på helsenorge.no, kan du kontakte kommunen på telefon 75184870 for å få hjelp. Hvis hurtigtesten viser at du ikke er smittet (negativt resultat) kan du gå på jobb eller skole når du føler deg frisk og ikke har feber.

Hvis du er i karantene, må du fullføre karantenen selv om testen viser at du ikke er smittet. Hvis hurtigtesten viser at du er smittet (positivt resultat):

•Du skal oppholde deg i isolasjon

•Du bør varsle husstandsmedlemmer og tilsvarende nærkontakter om at de må gå i karantene

•Du vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam