Foryngelse av skog

Foryngelse av skog er prosessen med å få opp ny skog etter en hogst (foryngelseshogst). Skog kan forynges ved planting, såing eller naturlig foryngelse. Dette er et av de viktigste tiltakene skogeier gjør i skogen. Forsømmer man foryngelsen kan man tape produksjon, kvalitet og inntekter.

Det er viktig å planlegge foryngelsen allerede før hogst. Hvordan man skal forynge et areal bestemmes i stor grad av voksestedets naturgitte forhold og valg av hogstform. Skogbrukets Kursinstitutt (Skogkurs) -Veileder som du kan bruke når du planlegger hogst og foryngelse i din skog. Under finner mer informasjon om ulike foryngelsestiltak og hvilke krav som stilles til deg som skogeier.

Som skogeier skal du sørge for tilfredsstillende foryngelse innen tre år etter hogst, og se til at det er samsvar mellom hogstform og foryngelsesmetode. Dersom foryngelsen skal skje ved planting er det normalt et krav om å utføre plantingen innen tre år. Dette ansvaret følger av skogbrukslovens § 6 og forskrift om berekraftig skogbruk, §§ 6 - 8.

Informasjon om foryngelsestiltak og krav til skogseier på Landbruksdirektoratet sin sider.

Hvordan søke tilskudd om tettere planting

Aud Ringsø
Laante-, skåejje-jih eatnemenreeremen faageåejvie/Fagleder jord, skog og naturforvaltning
E-post
Telefon 75 18 48 15
Mobil 47 64 40 98

Adresse

O.T.Olsensvei 3A
8692 Hattfjelldal